Omáčka na špagety se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajčata
200 ml mléko
1 ks cibule
180 ml smetana
100 g parmazán
50 ml olivový olej
100 g anglická slanina
3 lžíce rajský protlak
podle chuti
sůl
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme je v ní zhruba minutu. Rajčata opláchneme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky velké asi 1,5 x 1,5 cm.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na stejné kousky nakrájíme i anglickou slaninu. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky silné přibližně 3 - 5 mm.

  3. Parmazán nastrouháme a petrželku nakrájíme nadrobno.

  4. Nakrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji do sklovita a poté přidáme anglickou slaninu a nakrájené žampiony, vše necháme opékat přibližně 4 minuty.

  5. Dále přidáme nakrájená rajčata a za stálého míchání vaříme dalších 5 minut, pokud rajčata nejsou příliš vodnatá, můžeme přidat trochu vody. Nakonec zalijeme smetanou, mlékem, nasypeme parmazán spolu s petrželkou a dochutíme solí a pepřem.

  6. Připravenou omáčku se žampiony podáváme s uvařenými špagetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!