Olivové rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 balíčky rýže
200 g niva
5 - 7 kapek olivový olej
sójová omáčka
200 g olivy bez pecky
sušený libeček nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Rýži v sáčcích propláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Řídíme se návodem na obalu. Pak rýži scedíme, necháme okapat a oba sáčky vsypeme do velké mísy

  2. Mezitím si necháme okapat olivy bez pecky, můžeme použít i olivy s náplní. Nivu nakrájíme na kousky nebo na hrubém struhadle nastrouháme

  3. Rýži zakápneme olivovým oleje, sojovou omáčkou, přidáme olivy, asi lžíci zelených bylinek a promícháme

  4. Rizoto dáme na nahřáté talíře a posypeme nakrájenou či nastrouhanou nivou. Olivové rizoto ihned podáváme

  5. Recept vyjde na 2 větší nebo 3 menší porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!