Olejová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g olej
sůl
4 ks vejce
2 lžíce kakao
1/2 balíčku prášek do pečiva
250 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
100 ml vlažná voda
100 g mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C, formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu

  2. Žloutky, olej a cukry našleháme do pěny. Postupně všleháme mouku, vlažnou vodu a oříšky. Nakonec lehce vmícháme prášek do pečiva a tuhý sníh

  3. Pokud chceme udělat mramorovou bábovku, rozdělíme těsto na třetiny. Dvě třetiny necháme světlé a do zbylé třetiny vmícháme kakao

  4. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě přibližně 40 až 45 minut

  5. Upečenou olejovou bábovku ocukrujeme a můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!