Okurkový salát se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks salátová okurka
podle chuti
sůl
cukr krupice
mletý černý pepř
granulovaný sušený česnek
ocet nebo citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle, aby se tvořily malé nudličky. Osolíme, dostatečně opepříme, přidáme cukr krupici a ocet podle chuti. Kdo má rád, může přidat sušený nebo prolisovaný česnek. Šťávu z okurek nesléváme.

  2. Okurkový salát necháme chvíli odležet a nakonec do salátu vmícháme kelímek smetany ke šlehání. Zamícháme, ochutnáme a dochutíme cukrem nebo octem podle potřeby. Necháme vychladit.

  3. Okurkový salát se šlehačkou podáváme k jídlům jako salát nebo jen jako lehkou letní svačinku ze zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!