Ohnivé kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

vývar
1 ks kuře
2 lžíce rajčatový protlak
3 ks větší cibule
1 lžíce sladká mletá paprika
1 lžíce pálivá mletá paprika
2 ks paprika (zelená)
sádlo na smažení
slivovice nebo meruňkovice na flambování

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme, osušíme a naporcujeme na 8 - 10 dílů podle velikosti kuřete. Cibule očistíme a nakrájíme najemno. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky.

  2. V kastrole rozpustíme sádlo, na kterém zpěníme pokrájené cibule. Vložíme naporcované kuře a osmahneme dozlatova. Přidáme lžíci sladké a pálivé papriky a na nudličky pokrájené zelené papriky. Vše osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Nakonec omáčku zahustíme 2 lžícemi rajčatového protlaku.

  3. Při podávání polijeme maso pálenkou, zapálíme a krátce na to plamen zhasneme. K masu přidáme omáčku a podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!