Ohnivé fazole recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0.5 hrnku pivo
2 lžíce polohrubá mouka
100 g anglická slanina
1 konzerva pikantní fazole
podle chuti
česnek
sůl
kmín
chilli paprička
oregano
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme, chilli papričky nakrájíme na malé kousky. A můžeme se pustit do přípravy ohnivých fazolí.

  2. Na rozpáleném tuku osmahneme cibulku, přidáme slaninu a znovu společně osmažíme. Zasypeme moukou, rozmícháme, zalijeme nálevem z fazolí a chvíli provaříme. Přidáme česnek, nakrájené chilli papričky, fazole a dochutíme solí, pepřem a kořením. Ohnivé fazole nakonec zalijeme pivem a dusíme asi 15 minut.

  3. Ohnivé fazole ihned podáváme, jsou skvělou přílohou i jednoduchým hlavním chodem, když nemáme moc času na zdlouhavé vaření.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!