Ohnivá krkovička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 7 stroužků česnek 1 ks cibule 1 šálek voda 1 ks feferonka 4 plátky vepřová krkovička podle potřeby olej podle chuti sůl ostrý kečup mletý černý pepř
Postup Ohnivá krkovička recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřové krkovičky omyjeme a lehce naklepeme. Maso osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme uležet asi 15 minut.
Mezitím si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Čtyři stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Dále nakrájíme na plátky malou feferonku.
Poté maso opečeme na pánvi v rozpáleném oleji z obou stran. Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem. Maso přeložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu a vše zalijeme ostrým kečupem. Nezapomeneme přidat šálek vody. Přikryjeme horním dílem zapékací mísy.
Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka.
Upečené maso servísujeme na talíř, vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninová obloha.