Ohnivá krkovička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 stroužků česnek
1 ks cibule
1 šálek voda
1 ks feferonka
4 plátky vepřová krkovička
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
ostrý kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové krkovičky omyjeme a lehce naklepeme. Maso osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme uležet asi 15 minut.

  2. Mezitím si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Čtyři stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Dále nakrájíme na plátky malou feferonku.

  3. Poté maso opečeme na pánvi v rozpáleném oleji z obou stran. Pekáček nebo zapékací mísu vytřeme olejem. Maso přeložíme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu a vše zalijeme ostrým kečupem. Nezapomeneme přidat šálek vody. Přikryjeme horním dílem zapékací mísy.

  4. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme doměkka.

  5. Upečené maso servísujeme na talíř, vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninová obloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!