Odlehčená hermelínová pomazánka s vejci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
směs
2 ks vejce
1 ks cibule
2 lžíce majonéza
1 ks hermelín
1 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce sladký kečup
1 ks pomazánkové máslo
20 dkg točený salám
Postup Odlehčená hermelínová pomazánka s vejci recept
Postup přípravy receptu
-
Začneme tak, že si uvaříme vejce natvrdo. Připravíme si základ pomazánky. Pomazánkové máslo, hořčici, kečup, majonézu a žloutky z uvařených vajec vyšleháme ručním šlehačem dohladka. Základ osolíme a opepříme.
Salám nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na jemno, bílky nasekáme na menší kousky a hermelín nastrouháme nahrubo. Vše přidáme k základu, lehce promícháme a případně dosolíme podle chuti.
Odlehčenou hermelínovou pomazánku s vejci podáváme s pečivem podle chuti.