Obrácený moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
140 g cukr moučka
180 g polohrubá mouka
120 g rostlinný tuk
1 lžička kypřící prášek do pečiva
1 sklenice kompotované meruňky
na ozdobu
ovoce
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Šťávu ze zavařených meruněk slijeme a meruňky necháme na sítu okapat. Šťávu svaříme asi na polovinu a necháme vychladit.

  2. Menší dortovou formu silně vymažeme máslem a vlijeme do ní vychladlou hustou šťávu. Do ní rozložíme půlky meruněk tak, aby bylo pokryté dno.

  3. Žloutky, změklý tuk a cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, zlehka přimícháme i vyšlehaný sníh z bílků. Piškot nalijeme na meruňky a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  4. Obrácený moučník vyklopíme a ozdobíme višněmi, švestkami nebo jiným ovocem podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!