Lívance s čerstvým ovocem a zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

20 g cukr
olej
1 špetka sůl
máslo
300 ml mléko
250 g mouka
jahody
25 g droždí
cukr moučka
borůvky
maliny
ostružiny
zakysaná smetana
1 špetka citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zpracujeme a necháme pod utěrkou asi hodinu vykynout

  2. Rozpálenou pánev potřeme olejem a necháme na ni rozpustit kousek másla. Pak pomocí naběračky přilijeme těsto a lívance pečeme z obou stran

  3. Hotové lívance pocukrujeme a poklademe čerstvým ovocem. Na závěr přidáme lžičku zakysané smetany

  4. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!