Obložený talířek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 3 lžíce majonéza mletý bílý pepř 1 ks červená paprika 2 lžíce vinný ocet 1 kelímek bílý jogurt (150g) 4 ks malé okurky 1 ks cibule (i červená) na ozdobu 0.5 svazečku pažitka 12-16 plátků vařená šunka 8 listů salát Lollo bianco
Postup Obložený talířek recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, zchladíme a oloupeme. Sterilované okurky nakrájíme na tenké plátky. Papriku očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salát propláchneme, osušíme a opereme. Pažitku nadrobno usekáme. Jedno vejce nakrájíme na kolečka.
Dvě vajíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s okurkami, paprikou, cibulí, majonézou a jogurtem. Směs ochutíme solí, pepřem a octem.
Salát upravíme na talířky, ozdobně přeložíme plátky šunky a ozdobíme směsí zeleniny a kolečky posledního vejce. Obložený talířek podáváme posypaný pažitkou.