Obložený talířek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
3 lžíce majonéza
mletý bílý pepř
1 ks červená paprika
2 lžíce vinný ocet
1 kelímek bílý jogurt (150g)
4 ks malé okurky
1 ks cibule (i červená)
na ozdobu
0.5 svazečku pažitka
12-16 plátků vařená šunka
8 listů salát Lollo bianco

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, zchladíme a oloupeme. Sterilované okurky nakrájíme na tenké plátky. Papriku očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Salát propláchneme, osušíme a opereme. Pažitku nadrobno usekáme. Jedno vejce nakrájíme na kolečka.

  2. Dvě vajíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s okurkami, paprikou, cibulí, majonézou a jogurtem. Směs ochutíme solí, pepřem a octem.

  3. Salát upravíme na talířky, ozdobně přeložíme plátky šunky a ozdobíme směsí zeleniny a kolečky posledního vejce. Obložený talířek podáváme posypaný pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!