Obložený talíř recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
100 g majonéza
3 ks rajče
50 g zakysaná smetana
200 ml bílý jogurt
1 ks střední cibule
mletý černý pepř
2 ks čerstvá paprika
1 lžička ostrá hořčice
300 g studená vepřová pečeně
1 ks menší okurka hadovka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky Studenou pečeni nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky. Okurku omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou a hořčicí

  2. Do mísy vložíme papriky, rajčata, okurku a cibuli. Osolíme, opepříme a spojíme jogurtem

  3. Tuto směs klademe do středu talíře. Okolo rozložíme pokrájené maso a nakrájená vajíčka. Nakonec vše přelijeme majonézovou směsí a okořeníme čerstvě umletým černým pepřem

  4. Obložený talíř zdobíme bylinkami a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!