Obložená fašírka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks vejce
mléko
1 ks cibule
2 ks rajče
50 g houska
1 lžíce hladká mouka
500 g vepřové maso
podle chuti
2 stroužky česnek
sůl
2 lžičky majoránka
2 lžičky vegeta
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Housky nebo rohlíky namočíme do mléka. Půl sýra nastrouháme, půl nakrájíme na plátky. Housky vymačkáme a spolu s vepřovým masem vymačkáme.

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Na oleji ji osmažíme a necháme vychladnout.

  3. Do pomleté směsi přidáme mouku, vejce, cibuli, prolisovaný česnek a strouhaný sýr. Podle chuti přidáme vegetu, majoránku, pálivou papriku, pepř a sůl. Hmotu na fašírku důkladně propracujeme.

  4. Fašírku tvarujeme do tvaru placek a klademe je na vymaštěný pekáč vedle sebe. Na každou placku dáme plátek rajčete. Obloženou fašírku pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Potom je poklademe plátky sýra a dopékáme podle potřeby asi 10 minut.

  5. Obloženou fašírku podáváme s brambory, kaší nebo hranolky a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!