Obložená fašírka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 1 ks vejce mléko 1 ks cibule 2 ks rajče 50 g houska 1 lžíce hladká mouka 500 g vepřové maso podle chuti 2 stroužky česnek sůl 2 lžičky majoránka 2 lžičky vegeta mletý černý pepř mletá pálivá paprika
Postup Obložená fašírka recept
Postup přípravy receptu
-
Housky nebo rohlíky namočíme do mléka. Půl sýra nastrouháme, půl nakrájíme na plátky. Housky vymačkáme a spolu s vepřovým masem vymačkáme.
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Na oleji ji osmažíme a necháme vychladnout.
Do pomleté směsi přidáme mouku, vejce, cibuli, prolisovaný česnek a strouhaný sýr. Podle chuti přidáme vegetu, majoránku, pálivou papriku, pepř a sůl. Hmotu na fašírku důkladně propracujeme.
Fašírku tvarujeme do tvaru placek a klademe je na vymaštěný pekáč vedle sebe. Na každou placku dáme plátek rajčete. Obloženou fašírku pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Potom je poklademe plátky sýra a dopékáme podle potřeby asi 10 minut.
Obloženou fašírku podáváme s brambory, kaší nebo hranolky a zeleninovým salátem.