Obalované kuře na šlehačce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks kuře
1-2 kelímky smetana ke šlehání
rostlinný tuk
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Větší kuře rozčtvrtíme a porce ještě rozpůlíme. Kuře osolíme a obalíme v trojobalu

  2. Vymažeme pekáč tukem a obalené kousky kuřete na něj rozložíme. Navrch dáme kousky tuku a opatrně podlijeme šlehačkou, pod maso. Pekáč přikryjeme a kuře ve šlehačce dáme do studené trouby, kterou až nyní rozehřejeme na 180 °C. Obalované kuře na šlehačce pečeme asi 80 minut bez obracení a velmi zvolna, aby se šlehačka nesrazila. Píchnutím zjistíme, zda je maso měkké. Pak kuře na šlehačce pečeme ještě 15 minut odkryté, dokud maso nezezlátne.

  3. Obalované kuře na šlehačce podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory, těstoviny nebo i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!