Nudlový nákyp s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
tymián
8 ks rajče
2 ks bobkový list
500 g nudle nebo jiné těstoviny
3 ks velká cibule
5-6 lžic polohrubá mouka
120 g strouhaný sýr
750 g mleté maso
mletý černý pepř
0.5 l studené mléko
4 lžíce máslo nebo rostliný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si nudle nebo těstoviny v osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.

  2. V hrnci roztavíme tuk, přidáme mouku a promícháme. Přilijeme mléko a za stálého míchání povaříme. Přidáme tymián, půlku nasekané cibule, bobkový list a necháme asi 15 minut pobublávat. Omáčku přes síto přecedíme do misky. Sýr si najemno nastrouháme a vsypeme do omáčky.

  3. Předehřejeme si troubu na 220 °C. Nudle si dáme do vymazaného pekáčku a na ně navrstvíme mleté maso, osolíme a opepříme, dáme nakrájená rajčata a druhou půlku cibule nakrájenou na kolečka. Vše zalijeme sýrovou omáčkou a pečeme asi 45 minut nebo podle potřeby.

  4. Nudlový nákyp s mletým masem podáváme jako teplý hlavní chod. Přílohou může být čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!