Nočky s červenou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
3 dl vývar
1 ks vejce
- - petrželka
4 ks brambory
0.5 ks cibule
2 lžíce mouka
- - pepř mletý
- - bylinky
- - list bobkový
- - protlak rajčatový

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme najemno a smícháme s vejcem a moukou, osolíme a promícháme. Tvarujeme podlouhlé noky, které vkládáme do vroucí osolené vody a uvaříme je do poloměkka.Vyjmeme je cedníkem, necháme okapat a vložíme do kastrolu. Noky zalijeme omáčkou a chvíli povaříme hned potom podáváme. Omáčku si připravíme takto: Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou rozředíme sklenicí vývaru a rozšleháme. Okořeníme dle chuti, vmícháme bobkový list a protlak, vaříme asi 15 minut. Hotovou omáčku scedíme, nakrájíme do ní půlku cibule, přivedeme k varu a chvíli povaříme. Na talíři zdobíme zelenými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!