Netradiční vánoční štola recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
70 g máslo
60 g rozinky
60 g mandle
100 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
na obalení
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do větší misky dáme hladkou mouku, jeden prášek do pečiva, máslo, měkký tvaroh, cukr, vejce, rozinky, mandle a důkladně je zapracujeme. Těsto zpracováváme asi 10 minut. Vznikne nám jednotná lepivá hmota.

  2. Těsto dáme na plech vystlaný pečicím papírem a pečeme asi 45 - 50 minut při 180 °C.

  3. Po upečení štolu obalíme ve vanilkovém cukru a zabalíme do alobalu. Vánoční štolu skladujeme v suchu a v chladu.

  4. Netradiční vánoční štolu podáváme jako chutný sváteční moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!