Netradiční pomazánka z tuňáka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce majonéza
1 lžička plnotučná hořčice
1 konzerva tuňák v olivovém oleji
1 ks vejce natvrdo
1 ks nakládaná okurka

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka z větší části slijeme, avšak olej nevymačkáváme. Ve větší misce pomocí vidličky tuňákové kousky rozmělníme

  2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, okurku nastrouháme na hrubším struhadle

  3. K tuňákovi přidáme máslo, majonézu, hořčici a důkladně promícháme. Nakonec zamícháme kostičky vajec a nastrouhanou okurku. Většinou není nutné pomazánku z tuňáka nijak dochucovat, ale můžeme lehce přisolit

  4. Netradiční tuňákovou pomazánku můžeme mazat na chlebíčky, toasty a klidně i na obyčejnou housku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!