Nepečený Velikonoční dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g máslo
- - skořice
2 kelímky smetana
200 g mandle
5 ks žloutky
- - kůra pomerančová
1 dl likér pomerančový
- - kůra citronová
300 g piškoty
1 balíček ztužovač
200 g cukr moučka
- - dřeň vanilková

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, moučkový cukr a máslo smícháme v hladký krém a opatrně do něj zamícháme nastrouhané mandle. Krém ochutíme vanilkovou dření, citrónovou kůrou a skořicí. Dno dortové formy vyložíme průsvitnou fólií, hustě poklademe vrstvou piškotů, zakapeme likérem a potřeme krémem. Postup opakujeme do té doby, než spotřebujeme piškoty. Dort zakryjeme fólií, zatížíme hrncem a uložíme na noc do chladničky. Před podáváním odstraníme fólii, dort vyklopíme na mísu. Ze smetany a ztužovače ušleháme tuhou šlehačku, kterou dort potřeme ze všech stran. Povrch pokapeme alkoholem a pomocí zdobící trubičky pokryjeme povrch dortu šlehačkou. Můžeme ozdobit kousky pomeranče a kůrou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!