Nepečený Velikonoční dort recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g máslo - - skořice 2 kelímky smetana 200 g mandle 5 ks žloutky - - kůra pomerančová 1 dl likér pomerančový - - kůra citronová 300 g piškoty 1 balíček ztužovač 200 g cukr moučka - - dřeň vanilková
Postup Nepečený Velikonoční dort recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, moučkový cukr a máslo smícháme v hladký krém a opatrně do něj zamícháme nastrouhané mandle. Krém ochutíme vanilkovou dření, citrónovou kůrou a skořicí. Dno dortové formy vyložíme průsvitnou fólií, hustě poklademe vrstvou piškotů, zakapeme likérem a potřeme krémem. Postup opakujeme do té doby, než spotřebujeme piškoty. Dort zakryjeme fólií, zatížíme hrncem a uložíme na noc do chladničky. Před podáváním odstraníme fólii, dort vyklopíme na mísu. Ze smetany a ztužovače ušleháme tuhou šlehačku, kterou dort potřeme ze všech stran. Povrch pokapeme alkoholem a pomocí zdobící trubičky pokryjeme povrch dortu šlehačkou. Můžeme ozdobit kousky pomeranče a kůrou.