Nepečený tvarohový koláč s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l voda
3 ks bílek
1 ks citron
3 kostky tvaroh
1 balíček piškoty
300 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
2 balíčky prášková želatina
podle potřeby
letní ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody namočíme želatinu a necháme asi 10 minut bobtnat. Potom jželatinu ohříváme, až se rozpustí, necháme zchladnout.

  2. Smetanu do tuha ušleháme a zlehka vmícháme ke tvarohům. Přidáme i ušlehaný tuhý sníh z bílků, moučkový cukr, šťávu z citronu a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme vychladlou želatinu.

  3. Dortovou formu vyložíme potravinářskou folií a na dno naskládáme piškoty, na to ovoce (maliny, jahody, ostružiny) a zalijeme krémem. Vrstvy krému, piškotů a ovoce střídáme.

  4. Nepečený tvarohový koláč s ovocem dáme ztuhnout a uležet do lednice. Nejlépe přes noc. Tvarohový koláč s ovocem skvěle osvěží v parných dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!