Klobáskový dort recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 100 g niva 1 sklenice sterilované okurky 3 ks papriková klobása 1 balíček cherry rajčátka 150 g uzený eidam 1 balíček dortové oplatky 250 g budapešťská pomazánka 1 sklenka černý kaviár 1 ks gombasecká klobása 250 g česneková pomazánka 250 g sýrová pomazánka
Postup Klobáskový dort
Postup přípravy receptu
-
Na talíř, na kterém budeme dort servírovat, položíme jednu dortovou oplatku. Druhou oplatku namažeme pomazánkou a namazanou vrstvou nahoru ji položíme na první oplatku. Pomazánka oplatku rozpustí, proto je potřeba "dno" dortu nejméně ze dvou oplatek
Na pomazánku naskládáme na kolečka nakrájenou klobásu. Další dortovou oplatku potřeme stejnou pomazánkou a pomazanou částí ji dáme na klobásky. Vrch potřeme druhou pomazánkou a posypeme strouhaným sýrem, ale ne ke krajům, aby se oplatky spojily. Další oplatku potřeme pomazánkou a pomazanou vrstvou přiklopíme na sýr. Na vrchu ji potřeme pomazánkou a poklademe kolečky klobásy a postup opakujeme i se strouhaným sýrem. Poslední vrstva je nadrobno nadrobený sýr niva a namazaná oplatka
Vrch i kraje dortu potřeme budapešťskou pomazánkou a ozdobíme. Boky poklademe plátky sterilované okurky vlastní výroby. Vrch ozdobíme pikantní klobásou, cherry rajčátky i okurkou. Podle chuti můžeme ozdobit i kaviárem
Klobáskový dort necháme hodinu odležet a můžeme jít gratulovat.