Nepečený dort s broskvemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 láhev broskve
100 g cukr
80 g máslo
4 lžíce rum
250 ml smetana
240 g piškoty
15 g želatina
1 balíček vanilkový cukr
250 ml zakysaná smetana
250 g pomazánkové máslo
1 balíček čokoládová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrcené piškoty zvlhčíme rumem nebo mlékem. Přidáme máslo a vypracujeme. Těsto natlačíme do formy. Broskve scedíme a necháme okapat. Nakrájíme je na plátky.

  2. Pomazánkové máslo smícháme se zakysanou smetanou a cukrem. Želatinu za stálého míchání zahřejeme ve 100 ml smetany k bodu varu. Horkou ji vmícháme do náplně. Polovinu krému rozetřeme na korpus. Krém poklademe pokrájenými broskvemi a zakryjeme zbylým krémem. Nepečený dort s broskvemi necháme v chladu ztuhnout. Poté boky potřeme šlehačkou a posypeme čokoládovou rýží.

  3. Nepečený dort s broskvemi podáváme vychlazený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!