Nejlepší cibulačka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
-
2 lžíce máslo
300 g cibule
2 l voda
100 g eidam
1 lžíce cukr moučka
1 - 2 kostky masox
pečivo
1 dl bílé víno
0,5 dl kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
Postup Nejlepší cibulačka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka, posypeme moučkovým cukrem a zesklovatíme na másle. Zalijeme ji vínem a chvíli dusíme, asi 1 - 2 minuty
Poté cibuli zaprášíme moukou a zalijeme vodou, přidáme masox. Přivedeme k varu a cibulačku vaříme 15 minut. Polévku okořeníme podle chuti, přidáme smetanu a odstavíme z plotny
Pečivo nakrájíme na kolečka a na sucho opečeme na pánvičce
Cibulačku rozdělíme na talíře, poklademe opečeným pečivem, navrch nastrouháme sýr. Cibulačku zapečeme v mikrovlnné troubě, aby byl sýr táhlý
Nejlepší cibulačku podáváme ihned.