Naše křehké vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks žloutek
20 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g hladká mouka
50 g mleté vlašské ořechy
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Hladkou mouku prosejeme na vál a smícháme se všemi sypkými přísadami. Na hrubém struhadle nastrouháme studené máslo, promícháme a nakonec zaděláme žloutkem. Pracujeme rychle, těsto musí zůstat chladné. Těsto na vanilkové rohlíčky necháme v chladu rozležet alespoň 12 hodin.

  2. Druhý den tvarujeme rohlíčky asi 5 cm dlouhé a 1 - 2 cm široké. Opět pracujeme rychle, aby těsto nezteplalo.

  3. Křehké vanilkové rohlíčky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pak v troubě vyhřáté na 200 - 220 °C upečeme. Trvá to asi 5 - 8 minut.

  4. Ještě horké vanilkové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou.

  5. Z této dávky bývá asi 60 kousků křehkých vanilkových rohlíčků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!