Námořnický grog recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl rum
2 ks hřebíček
2 lžičky cukr krupice
1 ks celá skořice
0.5 ks citron (šťáva i kůra)

Postup přípravy receptu

  1. Do ohnivzdorné misky (obsah 3 dl) nalijeme rum, citronovou šťávu a ochutíme cukrem, hřebíčkem, skořicí i citronovou kůrou. Nepoužíváme nerezové ani smaltované nádobí - pouze skleněné.

  2. Obsah dolijeme vodou a pomalu přivedeme k varu. Nevaříme!

  3. Tekutinu přecedíme do silnostěnného poháru, do kterého nezapomeneme vložit lžičku, aby nepraskl, a můžeme podávat.

  4. Pokud chceme experimentovat, můžeme rum nahradit džinem (Gin grog), brandy (Brandy grog), whisky (Whisky grog).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!