Námořnické roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2 stroužky česnek
1 lžíce ocet
1-2 ks cibule
0 ks celer
60 g sádlo
1 ks mrkev
1 ks petržel
0 l kysaná smetana
2 lžíce plnotučná hořčice
1 lžíce hladká mouka
600 g hovězí roštěná
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky naklepeme a kraje nařízneme. Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a rozetřeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. V rozpáleném sádle osmažíme nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli a utřený česnek. Na jiné pánvi v pokrájené slanině opečeme roštěnky a přidáme i se slaninou k zelenině. Opepříme, osolíme, podlijeme hovězím vývarem a dusíme, až roštěnky změknou.

  3. Necháme roštěnky vysmahnout, zasypeme hladkou moukou, prudce osmažíme a opět podlijeme vývarem. Přidáme ocet, plnotučnou hořčici a smetanu. Chvíli povaříme, popřípadě omáčku rozředíme vývarem nebo zahustíme trochou smetany s rozkvedlanou moukou.

  4. Námořnické roštěnky podáváme podle chuti s bramborem, knedlíkem, rýží nebo s bramborovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!