Makrela od Zdeňka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 2 - 3 ks cibule 4 ks makrela 16 plátků anglická slanina mletá sladká paprika mletý černý pepř 2 lžíce chilli olej
Postup Makrela od Zdeňka
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané, očištěné a umyté makrely vně i uvnitř osolíme, opepříme a trochu okořeníme mletou paprikou (může být i ostrá). Potom do makrel zvenčí vmasírujeme olej. Pokud máme rádi ostré, tak použijeme chilli olej. Makrely necháme alespoň 2 hodiny odležet
Mezitím si nachystáme pevnější alobal, který nastříháme na větší čtverce. Cibuli nakrájíme na kolečka a stejně nasekáme i česnek
Doprostřed alobalu (šikmo od rohu k rohu) rozprostřeme dva plátky anglické slaniny za sebou, na ně dáme kolečka cibule a na ni uložíme makrelu, kterou vycpeme nakrájeným česnekem. Na makrelu dáme opět kolečka cibule a nakonec poklademe dvěma plátky anglické slaniny
Makrely opatrně, ale pevně, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Po 10 minutách na grilu ryby otáčíme a průběžně kontrolujeme
Makrely od Zdeňka podáváme s chlebem nebo celozrnným pečivem a zeleninovým salátem.