Námořnické hovězí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
750 g cibule
1 špetka tymián
2 lžíce hořčice
1 ks bobkový list
1 kg zadní hovězí
mletý černý pepř
120 g sardelové řezy

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso zbavíme tuku a šlach, nakrájíme ho na jemné plátky asi 1/2 cm široké. Oloupanou cibuli také nakrájíme na tenké plátky.

  2. Do kastrolu dáme olej, na něj rozložíme plátky masa, na maso plátečky cibule a takto to střídáme, dokud nám nedojdou ingredience, poslední vrstva je cibule. Osolíme a opepříme, přidáme koření a přikryté dusíme bez podlévání a bez míchání na slaboučkém plameni.

  3. Když se horní vrstva cibule začíná rozpouštět, je námořnické hovězí hotové a šťáva je až skoro na povrchu.

  4. Sardelové řezy otřeme, aby nebyly tak slané. Utřeme s hořčicí na krém a pomalu do toho všleháváme olej jako do majonézy. Sardelovou směs smícháme s jednou lžicí masové šťávy a nalijeme do kastrolu.

  5. Námořnické hovězí podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!