Námořnické hovězí medailonky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce máslo
600 g brambory
2 ks cibule
2 dl červené víno
1 lžička hladká mouka
mletý černý pepř
600 g hovězí plátky

Postup přípravy receptu

  1. Z hovězích plátků připravíme medailonky, které naklepeme, osolíme a slabně zaprášíme hladkou moukou. V hrnci je na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Přendáme je na talíř.

  2. V témže tuku opečeme oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli, až zesklovatí.

  3. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.

  4. Do hrnce k části cibule vložíme opečené maso, opepříme, na něj položíme trošku cibule, vrstvu posolených brambor smíchaných se zbytkem cibule a lehce je opečeme.

  5. Podlijeme po částech červeným vínem a dusíme doměkka.

  6. Výtečně tato dobrota chutná se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!