Jahodové knedlíky s mandlemi recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce jahody 100 g mandle 4 - 5 lžic med 1 kelímek tvaroh tučný 500 g polohrubá mouka 150 g smetanový jogurt 2 - 3 lžíce sušená smetana
Postup Jahodové knedlíky s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Mandle spaříme, oloupeme a necháme vychladnout
Tvaroh smícháme s jogurtem a vejcem. Lehce základ tvarohového těsta osolíme a po částech vmícháme polohrubou mouku. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které minimálně lepí. Těsto necháme chvilku odpočinout
Med ve vodní lázni rozehřejeme. Mandle umeleme. Pokud chceme, můžeme je nasekat nahrubo. Mandle smícháme se smetanou. Do většího hrnce vlijeme vodu a trochu ji osolíme. Přivedeme ji k varu
Připravíme si těsto. Na vále je vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Případně si můžeme těsto odebírat postupně. Jahody - čerstvé nebo mražené (doporučuji) - obalíme v medu. Přebytečný med necháme okapat. Pak jahody obalíme v mandlové směsi a zabalíme to tvarohového těsta. Postup opakujeme do vyčerpání těsta
Jahodové knedlíky s mandlemi zaváříme ve vroucí vodě. Občas mícháme, aby se knedlíky nepřichytily. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, necháme je ještě 3 - 5 minut povařit a vytáhneme
Hotové jahodové knedlíky s mandlemi podáváme horké. Zdobíme a servírujeme podle chuti - máslem, zbylými jahodami, cukrem, zbylým medem.