Jahodové knedlíky s mandlemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
jahody
100 g mandle
4 - 5 lžic med
1 kelímek tvaroh tučný
500 g polohrubá mouka
150 g smetanový jogurt
2 - 3 lžíce sušená smetana

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme a necháme vychladnout

  2. Tvaroh smícháme s jogurtem a vejcem. Lehce základ tvarohového těsta osolíme a po částech vmícháme polohrubou mouku. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které minimálně lepí. Těsto necháme chvilku odpočinout

  3. Med ve vodní lázni rozehřejeme. Mandle umeleme. Pokud chceme, můžeme je nasekat nahrubo. Mandle smícháme se smetanou. Do většího hrnce vlijeme vodu a trochu ji osolíme. Přivedeme ji k varu

  4. Připravíme si těsto. Na vále je vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Případně si můžeme těsto odebírat postupně. Jahody - čerstvé nebo mražené (doporučuji) - obalíme v medu. Přebytečný med necháme okapat. Pak jahody obalíme v mandlové směsi a zabalíme to tvarohového těsta. Postup opakujeme do vyčerpání těsta

  5. Jahodové knedlíky s mandlemi zaváříme ve vroucí vodě. Občas mícháme, aby se knedlíky nepřichytily. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, necháme je ještě 3 - 5 minut povařit a vytáhneme

  6. Hotové jahodové knedlíky s mandlemi podáváme horké. Zdobíme a servírujeme podle chuti - máslem, zbylými jahodami, cukrem, zbylým medem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!