Námořnická rajská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1 hrnek olej
1 hrneček hladká mouka
2 konzervy rajský protlak
podle chuti
sůl
1-2 l vývar
hřebíček
badyán
bobkový list
nové koření
vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej. Když je rozpálený, vsypeme cukr a mícháme, až se cukr rozpustí a vytvoří se z něj karamel. Pak za stálého míchání přidáme protlak a zalijeme vývarem. Přidáme koření podle chuti a omáčku povaříme.

  2. Základ rajské omáčky zahustíme moukou rozmíchané ve studené vodě. Rajskou omáčku už jen povaříme. Podle potřeby vyndáme koření a omáčku můžeme propasírovat nebo rozmixovat. Dochutíme vinným octem, případně ji můžeme zjemnit smetanou.

  3. Hotovou námořnickou rajskou omáčku podáváme podle chuti s rýží, kolínky nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!