Naložený točený salám recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks cibule
10 ks sterilované okurky
500 g točený salám
nálev
2 lžíce olej
2 lžíce ocet
1 kelímek majonéza
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečup
2 lžíce worchestrová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve svaříme nálev ze 2 lžic octa, 2 lžic worchestrové omáčky, 2 lžic oleje, 2 lžic hořčice a 2 lžic kečupu. Po vychladnutí vmícháme 1 velkou majonézu.

  2. Točený salám, sterilované okurky a cibuli nakrájíme na kolečka.

  3. Do kameninového hrnce nebo jakékoli misky (sklenice) dáváme střídavě vrstvu salámu, cibule a okurek. Na každou dáme několik lžic nálevu. Necháme v chladu alespoň 24 hodin proležet.

  4. Naložený točený salám podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!