Nugátový zákusek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 200 g máslo 3 lžíce rum 2 lžíce kakao 1 hrnek mléko 1 balíček čokoláda 1/2 balíčku prášek do pečiva 240 g piškoty cukr moučka 3/4 hrnku cukr krystal ztužený tuk 1 hrnek hladká mouka 4 lžíce horká voda
Postup Nugátový zákusek
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně do nich přidáváme horkou vodu a šleháme, až se vytvoří pěna. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme asi 15 minut při 170 °C
Na náplň svaříme mléko s kakaem a necháme vychladnout. Máslo šleháme společně s cukrem (podle chuti), postupně přidáváme vychladlé kakao, piškoty a rum
Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a rozředíme ztuženým tukem
Krémovou hmotu natřeme na vychladlý korpus, nakonec polijeme připravenou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout, krájíme na řezy a podle libosti můžeme přizdobit. Pak už si na nugátovém zákusku jen a jen pochutnáváme.