Nugátový zákusek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 g máslo
3 lžíce rum
2 lžíce kakao
1 hrnek mléko
1 balíček čokoláda
1/2 balíčku prášek do pečiva
240 g piškoty
cukr moučka
3/4 hrnku cukr krystal
ztužený tuk
1 hrnek hladká mouka
4 lžíce horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně do nich přidáváme horkou vodu a šleháme, až se vytvoří pěna. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků

  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme asi 15 minut při 170 °C

  3. Na náplň svaříme mléko s kakaem a necháme vychladnout. Máslo šleháme společně s cukrem (podle chuti), postupně přidáváme vychladlé kakao, piškoty a rum

  4. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni a rozředíme ztuženým tukem

  5. Krémovou hmotu natřeme na vychladlý korpus, nakonec polijeme připravenou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout, krájíme na řezy a podle libosti můžeme přizdobit. Pak už si na nugátovém zákusku jen a jen pochutnáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!