Naložený bůček v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

26 stroužků česnek
1 lžička kari
5 ks bobkový list
1 lžička grilovací koření
1 lžička mletý pepř
1 lžička tabasco
1 kg vepřový bůček
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička worcesterová omáčka
1 lžička mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček očistíme a společně s 13 oloupanými stroužky česneku, 7 kuličkami pepře a 5 bobkovými listy uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Zbylých 13 stroužků prolisovaného česneku, kari, mletou papriku, grilovací koření, mletý pepř, tabasco, worchestrovou omáčku a sůl dobře promícháme.

  3. Do vlažného bůčku vetřeme marinádu, zabalíme do alobalu a necháme týden v ledničce uležet.

  4. Naložený bůček v alobalu nakrájíme a podáváme s chlebem jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!