Nálev na zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 l voda
10 kg bílé hlávkové zelí
nálev
15 dl ocet
2 balíčky Deko
40 dl studená voda
60 ks cukerin
1 lžička pirosulfit

Postup přípravy receptu

  1. Bílé zelí nakrouháme, nálev vyjde na 10 kg nakrouhaného zelí.

  2. Vodu, ocet a Deko svaříme, přidáme také 60 tablet cukerinu (umělé sladidlo). Necháme vychladnout.

  3. Po vychladnutí nálevu na zelí přidáme 1 kávovou lžičku pirosulfitu, nalijeme na nakrouhané zelí, promícháváme a po 24 hodinách dáme do sklenek.

  4. Zelí s nálevem 20 minut zavařujeme, jenom aby chytlo víčko. Podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!