Nálev na alma papriky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 lžic cukr
8 lžiček sůl
1 l ocet
4 l voda
40 ks cukerin (umělé sladidlo)
1 balíček pomůcka na konzervování
podle potřeby
kulatá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme vodu, přidáme cukr, ocet, sůl a cukerin, nakonec vsypeme sáček na konzervování (pomůcka na konzervování ovoce a zeleniny od dr. Oetkra) a krátce povaříme.

  2. Papriky vložíme do sklenic celé bez stopky i s jádřincem, ty větší můžeme překrojit.

  3. Alma papriky sterilujeme při 80 °C asi 20 minut.

  4. Je to výborná příloha k bramborám, studenému masu apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!