Staroruské holobci recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
1 ks vejce
1 svazek kopr
1 svazek petržel
1 lžíce hladká mouka
zakysaná smetana
3 ks větší cibule
300 g mleté maso
100 g rajský protlak
150 g vařená rýže
300 g vepřový bok
mletý černý pepř
300 ml smetana na vaření
1 ks bílé hlávkové zelí
zelená cibulová nať
Postup Staroruské holobci
Postup přípravy receptu
-
Zelí omyjeme a celé vložíme do vroucí vody. Necháme vařit 15 minut. Pak ho vyndáme a necháme okapat. Rozebereme na listy a tuhá žebra trochu prošlapeme paličkou
Čerstvý vepřový bok rozpůlíme, z toho 150 g nakrájíme na malé kostičky a trochu osmažíme. Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vařenou rýži, vejce, smažený vepřový bok. Náplň osolíme, opepříme a dobře promícháme
Na zelné listy rozdělíme náplň a svineme do balíčku tak, aby náplň neměla kudy ven
Cibule oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Svazek kopru a svazek petrželky nasekáme
Do hrnce naljieme olej a přidáme 150 g nakrájeného čerstvého vepřového boku, cibuli, kopr a petrželku. Osolíme, opepříme. Vše promícháme a necháme se smažit asi 15 minut. Zředíme mouku ve smetaně a přidáme k cibulce. Přidáme protlak, trochu vody a vše znovu dobře promícháme. Omáčku vaříme 5 minut
Připravené holobci položíme do zapékací misky a zalijeme omáčkou. Dáme do trouby a pečeme 30 minut
Staroruské holobci podáváme se zakysanou smetanou a nakrájenou cibulovou natí.