Nákyp plný zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
50 g máslo
2 ks žloutek
750 ml mléko
1 ks cibule
1 svazeček pažitka
1 ks pórek
200 g mrkev
50 g sýr
50 g hladká mouka
300 g kořenová zelenina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu zeleninu kromě mrkve nakrájíme na menší, zhruba stejně velké kousky a uvaříme ji všechnu najednou v mírně osolené vodě.

  2. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Přidáme nastrouhanou mrkev a necháme několik minut povařit. Ochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a pažitkou. Nastrouhaný sýr přimícháme ke směsi zeleniny, omáčky a společně s rozšlehanými žloutky a mlékem.

  3. Takto připravenou zeleninovou směs dáme do zapékací mísy a necháme péct v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!