Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 ks cibule
300 g houby
1 hrst kopřivy
200 g anglická slanina
1 balíček toastový chléb
podle chuti
1 špetka sůl
1 lžička muškátový květ
1 lžička drcený kmín
2 lžičky mletý černý pepř
1 lžička sušená šalvěj
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky. Listy kopřiv omyjeme a nasekáme na jemno. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme na sníh. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Pokud máme sušené houby, namočíme je do vody. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.

  2. Cibuli podusíme a přidáme kousky hub. Směs osolíme a ochutíme kmínem. Když jsou houby skoro hotové, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, kopřivy a opět podusíme. Dále přidáme polovinu toustového chleba, máslo, žloutky, podle potřeby vývar nebo mléko, podle chuti muškátový květ, sůl, šalvěj a mletý pepř. Po částečném vychladnutí přidáme druhou polovinu toustového chleba a vmícháme sníh z bílků. Tímto máme nádivku se slaninou připravenou k pečení.

  3. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do pekáče přendáme připravenou směs na nádivku a pečeme v troubě při 170 °C dozlatova.

  4. Nádivku s anglickou slaninou a kopřivami můžeme podávat teplou i studenou. Jak kdo má rád. Nádivku lze podávat samotnou nebo s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!