Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 ks cibule 300 g houby 1 hrst kopřivy 200 g anglická slanina 1 balíček toastový chléb podle chuti 1 špetka sůl 1 lžička muškátový květ 1 lžička drcený kmín 2 lžičky mletý černý pepř 1 lžička sušená šalvěj podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Nádivka s anglickou slaninou a kopřivami recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kousky. Listy kopřiv omyjeme a nasekáme na jemno. Oddělíme žloutky od bílků a bílky vyšleháme na sníh. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Pokud máme sušené houby, namočíme je do vody. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.
Cibuli podusíme a přidáme kousky hub. Směs osolíme a ochutíme kmínem. Když jsou houby skoro hotové, přidáme nakrájenou anglickou slaninu, kopřivy a opět podusíme. Dále přidáme polovinu toustového chleba, máslo, žloutky, podle potřeby vývar nebo mléko, podle chuti muškátový květ, sůl, šalvěj a mletý pepř. Po částečném vychladnutí přidáme druhou polovinu toustového chleba a vmícháme sníh z bílků. Tímto máme nádivku se slaninou připravenou k pečení.
Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do pekáče přendáme připravenou směs na nádivku a pečeme v troubě při 170 °C dozlatova.
Nádivku s anglickou slaninou a kopřivami můžeme podávat teplou i studenou. Jak kdo má rád. Nádivku lze podávat samotnou nebo s přílohou podle chuti.