Mussaka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
1 lžička sůl
250 ml vývar
500 g brambory
2 ks cibule
200 g rajče
2 ks lilek
1 lžíce bylinky
2 - 3 lžíce olivový olej
1 špetka kypřící prášek
1 miska bílý jogurt
500 g mleté maso
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř
Postup Mussaka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka
Oloupeme cibuli a společně s omytými rajčaty a lilky nakrájíme. Zeleninu opečeme spolu s mletým masem a kořením. Na směs z bylinek použijeme tymián, saturejku, šalvěj, mátu a rozmarýn
Pekáč vymažeme olejem a na dno poklademe vrstvu masa se zeleninou, brambory a okořeníme bylinkami. Vrstvíme
Zalijeme vývarem a pečeme asi 35 minut
Umícháme bílý jogurt se třemi vejci, moukou, solí a přidáme kypřící prášek. Mussaku zalijeme a prudce asi 10 minut zapečeme, až se vytvoří kůrka
Mussaku podáváme s kozími rohy nebo okurkou a bílým chlebem.