Mussaka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička sůl
250 ml vývar
500 g brambory
2 ks cibule
200 g rajče
2 ks lilek
1 lžíce bylinky
2 - 3 lžíce olivový olej
1 špetka kypřící prášek
1 miska bílý jogurt
500 g mleté maso
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka

  2. Oloupeme cibuli a společně s omytými rajčaty a lilky nakrájíme. Zeleninu opečeme spolu s mletým masem a kořením. Na směs z bylinek použijeme tymián, saturejku, šalvěj, mátu a rozmarýn

  3. Pekáč vymažeme olejem a na dno poklademe vrstvu masa se zeleninou, brambory a okořeníme bylinkami. Vrstvíme

  4. Zalijeme vývarem a pečeme asi 35 minut

  5. Umícháme bílý jogurt se třemi vejci, moukou, solí a přidáme kypřící prášek. Mussaku zalijeme a prudce asi 10 minut zapečeme, až se vytvoří kůrka

  6. Mussaku podáváme s kozími rohy nebo okurkou a bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy