Mussaka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 250 ml vývar 500 g brambory 2 ks cibule 200 g rajče 2 ks lilek 1 lžíce bylinky 2 - 3 lžíce olivový olej 1 špetka kypřící prášek 1 miska bílý jogurt 500 g mleté maso 1 lžička mletá sladká paprika 1 lžička mletý černý pepř
Postup Mussaka
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka
Oloupeme cibuli a společně s omytými rajčaty a lilky nakrájíme. Zeleninu opečeme spolu s mletým masem a kořením. Na směs z bylinek použijeme tymián, saturejku, šalvěj, mátu a rozmarýn
Pekáč vymažeme olejem a na dno poklademe vrstvu masa se zeleninou, brambory a okořeníme bylinkami. Vrstvíme
Zalijeme vývarem a pečeme asi 35 minut
Umícháme bílý jogurt se třemi vejci, moukou, solí a přidáme kypřící prášek. Mussaku zalijeme a prudce asi 10 minut zapečeme, až se vytvoří kůrka
Mussaku podáváme s kozími rohy nebo okurkou a bílým chlebem.