Můj domácí vegetální bujon recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

210 g cibule
130 g celer
210 g cuketa
140 g mrkev
210 g dýně
92 g hrubá sůl
20 g čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oloupeme, umyjeme a nakrájíme veškerou zeleninu (na kostičky). Dáme ji do tlakového hrnce, přidáme sůl. Vodu nepřidáváme, zelenina nám vodu pustí. Vaříme cca 30 - 40 minut, ke konci vaření zelenina vypadá jako typická "minestrone". Povaříme v odkrytém hrnci do vstřebání.

  2. Mezitím si připravíme sklenice ke sterilování.

  3. Ještě horkou zeleninu rozmixujeme a naplníme do sklenic, uzavřeme a obrátíme. Obrácené sklenice s domácím vegetálním bujonem necháme vychladnout.

  4. Vyplatí se nám použít formu na led, kterou zeleninu naplníme, přikryjeme kuchyňským sáčkem a máme připravenou kostku do vaření.

  5. Z těchto surovin jsou 2 sklenice bujonu o obsahu 400 g a 1 ledová forma.

  6. Otevřená sklenice s vegetálním bujonem vydrží v lednici 1 měsíc. Uzavřená v mrazáku až 6 měsíců.

  7. Vhodné bylinky k použití - šalvěj, majoránka, tymián.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!