Mrkvový moučník s lučinou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 ml olej
4 ks vejce
500 g mrkev
2 lžičky prášek do pečiva
300 g cukr krupice
2 lžičky mletá skořice
300 g hladká mouka
krém
75 g máslo
175 g lučina
50 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Do mísy prosejeme hladkou mouku. Přidáme prášek do pečiva, skořici, cukr a mrkev. Vejce vyšleháme do pěny a pomalu přiléváme olej. Vyšlehaná vejce s olejem vlijeme do mísy k připravené směsi. Vše pořádně promícháme a vlijeme na plech na pečící papír nebo plech vymazaný tukem. Mrkvový moučník pečeme asi 40 minut při 170 °C. Kontrolujeme špejlí - těsto by se nemělo nalepit, pak je moučník hotový. Upečený mrkvový moučník necháme vychladnout.

  2. Všechny suroviny na krém utřeme do hladka. Vychladlý moučník potřeme krémem a necháme ztuhnout.

  3. Mrkvový moučník s lučinou nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!