Mrkvový koláč s tvarohovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 ks vejce 1 lžička skořice 75 g rozinky 1 ks citron 250 g mrkev 0.5 lžičky prášek do pečiva 115 ml med 170 g celozrnná mouka 40 g mletý mák 50 g měkký slunečnicový margarín 140 ml nízkotučného bílého jogurtu krém 125 g tvaroh 2 lžičky med 2 kapky vanilková esence
Postup Mrkvový koláč s tvarohovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkve očistíme a nastrouháme najemno. Citron pořádně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva.
Ve větším hrnci zahřejeme med, margarín a rozinky. Odstavíme z ohně vmícháme mrkev, citronovou kůru, jogurt a vejce. Přidáme mouku a vše důkladně promícháme. Nakonec vmícháme mák a skořici.
Vymažeme dortovou formu (průměr 20 cm) a těsto do ní vlijeme. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 1 hodinu. Poté snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme dalších 30 minut, dokud se okraje koláče neodchlipují od stěn formy. Vytáhneme z trouby a necháme koláč ještě 20 minut ve formě, potom ho vyklopíme na talíř či plochou mísu.
Během pečení si připravíme krém. Smícháme tvaroh s 2 lžičkami medu a vanilkovou esencí. Krémem potřeme vychladlý koláč. A nyní už můžeme podávat.