Mrkvový koláč s kokosem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
80 g cukr
1 špetka sůl
40 g vejce
120 g máslo
200 g hladká mouka
0 ks vanilkový lusk
70 g jemně mleté mandle
náplň
100 g vejce
1 ks pomeranč
150 g mrkev
140 g mandle
60 g cukr moučka
80 g kokosová moučka
5 g kypřicí prášek

Postup přípravy receptu

  1. Mandlovou moučku (případně najemno nasekané mandle) promícháme s máslem a jemným cukrem. Přidáme žloutky (vážené bez skořápky), vydlabaný vanilkový lusk a nakonec mouku se špetkou soli. Těsto rukama dobře propracujeme a vytvoříme kouli, kterou zabalíme do folie a uložíme na hodinu do lednice.

  2. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme ho na pomoučněném vále asi na 4 mm hrubý plát. Kulatý vyválený disk vložíme do vymazané a vysypané formy. Okraje odřízneme a těsto propícháme vidličkou.

  3. Náplň si připravíme ze surovin, které společně dobře promícháme, z pomeranče nastrouháme kůru, mrkev oškrábeme a najemno nastrouháme, obojí také přidáme do náplně. Směs nalijeme na těsto do připravené formy. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 minut. Upečený mrkvový koláč s kokosem necháme na mřížce vychladnout a vytáhneme z formy.

  4. Mrkvový koláč s kokosem podáváme třeba k čaji při posezení s přáteli a rodinou. Před podáváním ho poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!