Mrkvové bochánky s povidly recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 lžička skořice
200 g mrkev
200 g tvaroh
1 lžíce med
130 g ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky rozmixujeme najemno, zvlášť nastrouháme či rozmixujeme očištěnou mrkev. Obojí pak v misce smícháme s tvarohem, máslem, skořicí a lžící medu

  2. Tvarujeme placičky, doprostřed dáme lžičkou povidla, přikryjeme vrstvou těsta a zapravíme okraje, aby vznikl bochánek a nevytekla náplň

  3. Mrkvové bochánky s povidly pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 - 20 minut, záleží na velikosti bochánků

  4. Zbytkem tvarohu a povidel můžeme nazdobit vychladlé sušenky dle fantazie a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!