Mrkev s vůní pomeranče recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 lžíce máslo 2 snítky rozmarýn 1 ks pomeranč 80 dkg mrkev 20 dkg anglická slanina podle chuti cukr sůl mletý černý pepř
Postup Mrkev s vůní pomeranče recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, česnek na plátky a slaninu na nudličky. Pomerančovou kůru nastrouháme na jemném struhadle.
Na alobal (asi 60 cm dlouhý) dáme nakrájené suroviny na jednu hromádku. Dále přidáme máslo, rozmarýn, sůl a mletý černý pepř. Alobal přehneme po obvodu, ze dvou stran přeložíme a dobře zmáčkneme (vytvoříme tvar sáčku). Z volné strany vlijeme pomerančovou šťávu a dobře uzavřeme. Kdo má rád sladší, může před pečením ještě přisladit.
Směs pečeme na plechu v předehřáté troubě asi 50 minut.
Mrkev s vůní pomeranče po upečení ihned podáváme. Připravenou směs můžeme jíst samotnou. Pokrm je chutný i s vařenými brambory.