Mrkev s vůní pomeranče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce máslo
2 snítky rozmarýn
1 ks pomeranč
80 dkg mrkev
20 dkg anglická slanina
podle chuti
cukr
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky, česnek na plátky a slaninu na nudličky. Pomerančovou kůru nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Na alobal (asi 60 cm dlouhý) dáme nakrájené suroviny na jednu hromádku. Dále přidáme máslo, rozmarýn, sůl a mletý černý pepř. Alobal přehneme po obvodu, ze dvou stran přeložíme a dobře zmáčkneme (vytvoříme tvar sáčku). Z volné strany vlijeme pomerančovou šťávu a dobře uzavřeme. Kdo má rád sladší, může před pečením ještě přisladit.

  3. Směs pečeme na plechu v předehřáté troubě asi 50 minut.

  4. Mrkev s vůní pomeranče po upečení ihned podáváme. Připravenou směs můžeme jíst samotnou. Pokrm je chutný i s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!