Mrkev po lesácku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 kostky cukr
sůl
5 dl vývar
60 g tuk
400 g žampiony
mletý černý pepř
1 kg mladá karotka
na ozdobu
kerblík
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony omyjeme v tekoucí vodě, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Karotku oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.

  2. V pánvi na tuku žampiony na mírném ohni podusíme, osolíme a opepříme.

  3. Do kastrolu dáme vývar, nakrájenou karotku, kostky cukru a trochu cukru. Okořeníme a vaříme až do vyvaření tekutiny. Přidáme žampiony, zamícháme a vaříme ještě 5 minut při mírné teplotě.

  4. Těsně před podáváním posypeme mrkev po lesácku nasekanou petrželkou a kerblíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!