Mražený krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
3 lžíce cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
500 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Do mísy dáme tuhý sníh ze 3 bílků, zvlášť ušlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem a samostatně utřené 3 žloutky s cukrem krystal. Vše opatrně promícháme.

  3. Krém nebo jeho část můžeme podle chuti ochutit kakaem, čokoládou, mletou kávou nebo řidším džemem a dáme do mrazáku. Je vhodné krém plnit do formy srnčí hřbet vyložené mikrotenem. Po ztuhnutí se mražený krém lehce vyklopí a lze krájet na plátky.

  4. Mražený krém přizdobíme šlehačkou a ovocem. Krém ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!