Mražené kroupy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
1 kostka bujón
300 g ječné kroupy

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy vypereme v pěti vodách a necháme přes noc namočit. Před vařením vodu ještě vyměníme. Vaříme až doměkka s přídavkem kostky bujónu a trochy soli. Když jsou kroupy měkké, vmícháme do nich ještě 2 - 3 lžíce oleje.

  2. Část krup můžeme použít hned, zbytek rozdělíme asi na tři části a po vychladnutí dáme do mikroténového sáčku a do mrazničky. Mražené kroupy upotřebíme nejlépe do zeleninové polévky či bramboračky. Díky přidanému oleji se neslepí a ve vroucí vodě opět rozdělí.

  3. Mražené kroupy můžeme mít kdykoliv po ruce a prakticky okamžitě upotřebit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!