Mramorovaná skořicová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
200 g máslo
2 lžíce rum
2 lžíce kakao
1 lžíce mléko
0 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
160 g cukr krystal
2 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Do změklého másla postupně zašleháme cukr, vanilkový cukr, špetku soli a vejce. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a po částech ji vmícháme do máslového krému. Postupně přidáváme citronovou šťávu, rum a skořici.

  2. Těsto důkladně propracujeme a rozdělíme na dvě části. Jednu část promícháme s kakaem a zředíme lžící mléka.

  3. Vymazanou a vysypanou formu střídavě plníme světlým a tmavým těstem. Formu s těstem vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme při 180 °C asi 50 minut.

  4. Mramorovanou skořicovou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme z formy a podle chuti a fantazie ji ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!